Trade Your Soul

Καλώς ήρθατε στην Ανταλλαγή Ψυχών Α.Ε.
Ελπίζω να βρείτε κάτι που να σας αρέσει εδώ μέσα
After all, you gave me your soul to enter...

Saturday, August 26, 2006

Πάρτε και ένα ποιο σοβαρό αρθράκι


SKULLS & BONES

Εισαγωγή:

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις αδελφότητες (fraternities) των αμερικάνικων πανεπιστημίων, οι αδελφότητες είναι ουσιαστικά ομάδες φοιτητών με κοινά ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά, σχεδόν σε κάθε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο θα συναντήσει κάποιος αδελφότητες παιχτών του football, αδελφότητες που συγκεντρώνουν άτομα με αγάπη προς τις τέχνες, τον πολιτισμό και γενικότερα ενδιαφέροντα.

Βασικά στοιχεία που μοιράζονται σχεδόν όλες οι αδελφότητες είναι:

Α) Τα ονόματα τους απαρτίζονται από τρία ελληνικά γράμματα όπως οι Α K Σ (και προφέρονται ως Alpha Kappa Sigma)

Β) Απαρτίζονται από δύο ειδών μέλη, τα κανονικά μέλη και τα δοκιμαστικά.

Γ) Έχουν διάφορες συμβολικές «ιεροτελεστίες» οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι απλά αφορμές για να διασκεδάσουν και να δώσουν έναν αέρα μυστικότητας και δέους προς τους καινούργιους.

Δ) Συμμετέχουν στο λεγόμενο Greek Council” που είναι ουσιαστικά το συμβούλιο των φοιτητών.

Γενικότερα οι αμερικάνικες φοιτητικές αδελφότητες δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινωνικές λέσχες που απλά φέρνουν τους φοιτητές ποιο κοντά και τους εντάσσουν σε ένα κοινωνικό κλίμα.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, πέρα από τις συνηθισμένες αδελφότητες που απλά δημιουργούν κλίκες, κάνουν πάρτι και τη ζωή των «δοκιμαστικών» μελών δύσκολη, υπάρχουν και οι «άλλες» αδελφότητες που είναι ακόμα ποιο μυστικές.

Αδελφότητες, που διαλέγουν τα μέλη τους πολύ ποιο προσεχτικά, οι στόχοι τους ξεφεύγουν από τα πάρτι και το κοινωνικό ίματζ και πάνε πολύ ποιο μακριά.

Αδελφότητες που οι μυστικές τους ιεροτελεστίες αποκτούν ποιο σημαντικό μήνυμα και δημιουργούν σημαντικά μέλη του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Αδελφότητες που ουσιαστικά προσπαθούν να ελέγξουν τον κόσμο.

Σίγουρα η ποίο γνωστή και ποιο σημαντική αδελφότητα από αυτές είναι οι

Skulls & Βones (Κρανία και Κόκαλα).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η αδελφότητα των Skulls and Bones δημιουργήθηκε το 1832 από δύο μέλη της αδελφότητας ΦBΚ ( PHI BETA KAPPA) του Πανεπιστημίου William and Mary.

Μερικά λόγια για το Πανεπιστήμιο William and Mary και τους PHI BETA KAPPA:

To Πανεπιστήμιο William and Mary (μετέπειτα Yale) είναι το δεύτερο σε ηλικία ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αμερική, ιδρύθηκε λίγα χρόνια μετά το πανεπιστήμιου του Harvard, η συγκεκριμένη αδελφότητα (ΦΒΚ) είναι μια από τις παλαιότερες της Αμερικής μιας και ιδρύθηκε το 1776 και η πρώτη αδελφότητα που χρησιμοποίησε Ελληνικά γράμματα για όνομα, η ιστορία της είναι εξίσου μακριά και μυστική με των skulls&bones και επιφυλάσσομε για επόμενο άρθρο για τη συγκεκριμένη αδελφότητα.

Ας ξαναγυρίσουμε στους Skulls & Bones:

To 1832 λοιπόν οι William Huntington Russell και Alphonso Taft και οι δύο μέλη οικογενειών με τεράστια πολιτική δύναμη στην Αμερική ιδρύουν στο Πανεπιστήμιο του Yale (Γέηλ) στο New Haven Connecticut την μυστική αδελφότητα των Skulls&Bones.

Την ακριβώς επόμενη χρονιά το 1832-1833 μπαίνει στην αδελφότητα η πρώτη «φουρνιά» μελών, κάθε χρόνο μπαίνουν στους Skulls&Bones 15 άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο χρόνο των σπουδών τους.

Τα μέλη της αδελφότητας ήτανε αποκλειστικά άντρες μέχρι το 1992 όπου και εισχώρησε στην αδελφότητα η πρώτη γυναίκα.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τους Skulls μερικά από αυτά έχουν αποδειχτεί με κάποιο τρόπο και άλλα, τα περισσότερα από αυτά είναι απλά «φήμες» και «θεωρίες συνομωσίας».

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ SKULLS & BONES

Οι ποιο πολλοί πιστεύουν ότι τα μέλη της αδελφότητας κρατάνε μυστική την ταυτότητα τους, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Κάθε χρόνο εγγράφονται στα χρονικά του Πανεπιστήμιου του Yale τα ονόματα των μελών των Skulls&Bones.

Μια προσεχτική μελέτη των ποιών υπήρξαν μέλη της συγκεκριμένης αδελφότητας θα μας δείξει ένα πλήθος ατόμων που έλαβαν σημαντικό ρόλο στο πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό γίγνεσθαι της Αμερικής με ποιο σημαντικά ονόματα αυτά των Προέδρων της Αμερικής George W. Bush, George H. W. Bush και William Howard Taft όπως επίσης μέλος των Skulls ήτανε και ο γερουσιαστής John F. Kerry πρόεδρος των Δημοκρατικών και αντίπαλος του Bush στις προεδρικές εκλογές του 2004. Η λίστα βέβαια συνεχίζει με πολλούς γερουσιαστές, δικαστές , δημοσιογράφους, σημαντικά πρόσωπα των Αμερικάνικων Μυστικών Υπηρεσιών και πάει λέγοντας.

Οι απέξω αποκαλούν τα μέλη της Αδελφότητας “Bonesmen” (Οστάνθρωποι) ενώ μεταξύ τους αναφέρονται ως “Knights” (Ιππότες) και αποκαλούν τους μη μυημένους στην αδελφότητα “Barbarians” (Βάρβαρους).

Ο ΤΥΜΒΟΣ (TOMB)

O Τύμβος είναι το κτίριο των Skulls μέσα στο χώρο του Γέηλ. Εκεί μέσα τα μέλη της αδελφότητας περνάνε τις περισσότερες ώρες τους.

Συναντιούνται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας και γευματίζουν όλοι μαζί, δοκιμάζοντας υπέροχα φαγητά και τα καλύτερα και ακριβά κρασιά. Μια φήμη λέει ότι το ασημένιο σερβίτσιο στο οποίο τρώνε, άνηκε στον Χίτλερ.

Επίσης σε όλα τα ρολόγια μέσα στον «Τύμβο» πάνε 5 λεπτά μπροστά από την «εξωτερική» ώρα, για να δώσουν στα μέλη την ιδέα ότι αυτοί είναι διαφορετικοί και μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κυκλοφορούν επίσης φήμες, ότι μέσα στο τύμβο βρίσκονται τα οστά και το κρανίο του γνωστού αρχηγού των Ινδιάνων Τζερόνιμο που κλαπήκανε από τον τάφο του, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχεται η ονομασία Skulls&Bones, το σήμα τους απεικονίζει ένα κρανίο και από κάτω 2 οστά σταυρωτά, θυμίζοντας έντονα τις πειρατικές σημαίες που έχουμε δει στις ταινίες. Από κάτω αναγράφετε επίσης το νούμερο 322, ο λόγος ύπαρξης του αριθμού 322 είναι άγνωστος, αλλά πολλοί λένε πως οι Skulls and Bones είναι η μασονική στοά 322.

Δεν είναι λίγοι που θεωρούν τους Skulls μασονική στοά μιας και οι ιεροτελεστίες τους, είναι σχετικά όμοιες με αυτές των ελευθεροτεκτόνων.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τι είναι τελικά οι Skulls&Bones; Ένα πανίσχυρο λόμπυ που δημιουργεί τους αυριανούς ηγέτες; Άλλη μια μυστική εταιρεία που προσπαθεί να ελέγξει το κόσμο; Ένα Death Cult όπως το έχουν ονομάσει, με έντονες αποκρυφιστικές τάσεις;

Κανένα από όλα τα παραπάνω ή όλα αυτά μαζί;

Ένα πράγμα είναι σίγουρο κανείς, εκτός από τους ίδιους δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς γίνετε.

Μεφιστοφελής, 8:26 AM

0 Comments:

Add a comment